Багер падна в ров при разкопки в Русе

5
Инвеститорите се опитаха да неглижират инцидента
Инвеститорите се опитаха да неглижират инцидента Видео: Русе Медиа

Багер падна в изкопан от самия него ров, подготвян за полагане на тръби при изграждане на мръсен канал.

Инцидентът стана тези дни на строеж в Русе, а инвеститорите се опитаха да неглижират инцидента, предаде Русе Медиа

Във въпросния ден още рано сутринта е започнало изкопаването на траншея, където да се положат тръбите. По обед обаче става произшествие, след като багерът хлътва на една страна. Графикът на ремонтните дейности е нарушен, но тъй като няма пострадал човек, няма подадена информация за инцидента към Инспекцията по труда.

В същото време обаче работниците на обекта не са с задължителните при строежи предпазни средства. Вероятно това е една от причините да бъдат направени опити екипът ни да бъде изгонен от мястото на инцидента. След разговори по телефона бе наредено операцията по изваждането на килналата се машина да бъде временно преустановена и едва късно вечерта да бъде осъществена отново.

Това обаче остави хората от домовете в непосредствена близост до строежа без вода през целия ден. Очакванията са били водоподаването да бъде възстановено навреме, но заради инцидента с изкопната машина това не се е случило. Възрастна жена, която живее сама, се оплака, че се е наложило да се обади  на  ВиК и да ги помоли за съдействие. От дружеството, въпреки че не е практика и нямат отношение към спирането на водата в този случай, веднага са реагирали. Техни служители са донесли вода в туби на хората, които са поискали съдействието им – за разлика от инвеститора, чиято е вината за проблема.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари