Багдади се е самоубил

0
Задействал е пояс шахид на кръста си и се е самовзривил
Задействал е пояс шахид на кръста си и се е самовзривил

 

Лидерът на ИДИЛ Абу Бакр ал Багдади е бил убит след операция на американските специални части, която е била одобрена от Доналд Тръмп преди седмица, съобщи самият президент в Туитър.

Багдади е била цел на строго секретна операция в сирийската провинция Идлиб.

Служител на американската армия заяви, че Багдади е убит по време на нападението. Източник на Пентагона добавя, че ведомството има "голяма увереност", че основната мишена, убита по време на нападението, е Багдади, но се провежда по-нататъшна проверка.

Операцията е била разрешена, след като съвместното командване за специални операции е получило важна „разузнавателна информация”, защото целевото местоположение е било под наблюдение от известно време.

В момента се извършват ДНК-тестове е биометрично изследване, за да се потвърди самоличността на убития Багдади, съобщава CNN, цитирана от FROG.

Първи за операцията и гибелта на лидера на ИДИЛ съобщи Newsweek.

Ето как източник от Пентагона описва случилото се на Белия дом: Започна кратка престрелка, когато нашите сили атакуваха комплекса, където се укриваше Абу Бакр ал Багдади. Малко по-късно лидерът на ИДИЛ е задействал пояс шахид на кръста му и се е самовзривил. Две от жените му са загинали също. Може би от взрива. Други жертви няма.

Друга версия гласи, че Багдади се опитал да избяга и бил застрелян заедно с неговия личен охранител.

От Белия дом обявиха, че днес следобед президентът Доналд Тръмп ще направи "важно изявление" тази сутрин в 9,00 ч. (13,00 по Гринуич), но без да дават повече подробности. Малко преди това Тръмп написа в Туитър: "Нещо много голямо се случи току-що",

БиБиСи напомня, че фалшиви новини за смъртта му вече е имало няколко пъти.

 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари