Бъчварова откри топлата вода

0
Бъчварова:.Видеонаблюдението е доказана и ефективна превантивна мярка
Бъчварова:.Видеонаблюдението е доказана и ефективна превантивна мярка

Възможностите за ускоряване на изграждането на системи за видеонаблюдение бяха тема на работна среща в МВР.

В дискусията участваха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, представители на Националното сдружение на общините в Република България, заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев, главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов, съобщиха от Министерството на вътрешните работи.

"Видеонаблюдението е доказана и ефективна превантивна мярка", подчерта вицепремиерът Бъчварова.

Тя добави, че на експертно ниво в МВР са изготвени методически указания за изграждането на системи, които да са съвместими, за да се постигне по-добър резултат в полза на сигурността на гражданите.

Беше обсъдено видеонаблюдението да залегне като компонент в проектите, с които местните власти ще кандидатстват за европейско финансиране. "Одобрената Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г., както и други програми, дават възможности за това" – отбеляза министър Лиляна Павлова.

Кметът на София Йорданка Фандъкова представи опита на Столична община. Тя припомни подписаното преди месеци Споразумение за общи действия за поддръжка, интеграция и развитие на системите за видеонаблюдение на територията на София.

Така бяха обединени усилията на МВР и Столична община за опазване на обществения ред, превенция, противодействие на престъпленията и обезпечаване на сигурността на гражданите. "Постигнахме ефективно сътрудничество, взаимодействие и координация на структурите. Това е модел, който би могъл да се използва и приложи и в други общини" – отбеляза столичният кмет. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари