БАБХ засече нелегални продукти на пчеларското изложение в Добрич

1
Става въпрос за нерегламентирани лекарства
Става въпрос за нерегламентирани лекарства Снимка: БГНЕС

След получен сигнал и извършена проверка Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) разкри продажба на нелегално внесени ветеринарномедицински продукти (ВМП) на специализираното изложение „Пчеломания“, което се провежда в град Добрич, съобщиха от БАБХ.

При съвместна проверка на инспектори от Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) Добрич, служители на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОД на МВР) и Национална агенция по приходите (НАП) са установени нелегално внесени ветеринарномедицински продукти без етикет на български език, за които не е предоставена информация за произход и документи за закупуване. ВМП са били иззети от контролните органи.

Разкрит е и сръбски гражданин, който без да притежава лиценз за търговия на дребно с ВМП в Република България, е внесъл нелегално и предлага за продажба нерегламентирани за употреба ветеринарномедицински продукти. Лекарствените продукти са иззети. На нарушителя е съставен акт за административно нарушение, съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност, издадено му е и предписание за регистрация на обект за търговия на дребно с ВМП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари