Азис ли е новият национален герой?

0
Кючеци ще се вихрят на Трети март от телевизионния екран
Кючеци ще се вихрят на Трети март от телевизионния екран

Трети март не случайно е обявен за почивен ден. Смисълът на тази тържествена дата не е да изкачим Шипка и да почетем паметта на хилядите българи, дали живота си за нашата свобода. Смисълът е друг. Да имаме възможност да седнем вечерта пред телевизора с ракийка и салата и да проследим началото на голямата телевизионна битка за рейтинг, която започва именно тогава. Очертава се тя да бъде по-ожесточена дори и от Руско-турската освободителна война. А жертвите й несъмнено ще бъдат не по-малко.

И Би Ти Ви, и Нова вадят тежките си артилерии и няма да спестят ни един куршум в главата на опонента. Магърдич Халваджиян ни започва с „Като две капки вода", където главен герой и сочен за фаворит е не кой да е, а циганинът Азис. Именно неговата особа ще краси телевизионния ефир на 3 март. От Би Ти Ви пък стартират „Мастър Шеф", където ще наблюдаваме скандали и разправии между кандидати за топ готвачи. Дали Азис ще изпее своя интерпретация на някоя патриотична песен от рода на „Стани, стани юнак балкански" и „Боят настана", все още не е ясно.

Че боят обаче е настанал с пълна сила, е сигурно. И какво по-добро от това именно на тържествения 3 март да започнеш съревнованието за интереса на драгия зрител. В крайна сметка за какво им трябва на тв босовете да пуснат примерно някой български филм или документална лента, която поне малко да отбелязва същината на 3 март? Чиста загуба на време! Да набичат там Азис и „Как боли", и друго не ни трябва. Може пък Азис да се облече като Христо Ботев или Левски.

Василка всъщност има много общо с Дякона. Преди година именно задникът на ромския славей, изтъпанчен на голям плакат, се пъчеше пред паметника на Апостола на свободата в София. И тогава кой ли не писна срещу този „антипатриотичен" акт. То не бяха протести, възмущения, какво ли не. Сега обаче никой не скочи срещу факта, че именно чалга певецът ще се изявява в праймтайма на родния ни ефир. И не само, че ще пее и ще се кълчоти, ами ще трябва и да го одобряваме и да пращаме есемеси в негова подкрепа. Това ли е нашият следващ кумир? Нищо чудно от следващата година да честваме рождената дата на Азис като национален празник.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари