АЯР: Няма изменения в радиационната обстановка в България

0
По-рано през деня в румънската АЕЦ "Черна вода" е възникнал пожар
По-рано през деня в румънската АЕЦ "Черна вода" е възникнал пожар Снимка: Нуклярелектрика / АЕЦ "Черна вода"

По-рано през деня в румънската АЕЦ "Черна вода" е възникнал пожар

Показанията на европейската платформа за обмен на радиационни данни EUROPED и тези на националната автоматизирана система за радиационен мониторинг BULRaMo не регистрират изменения в радиационната обстановка на територията на България, както и в района на АЕЦ "Черна вода". Това коментираха от Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) във връзка с разпространена по-рано през деня информация за пожар в румънската атомна централа, предаде БТА.

От Агенцията за ядрено регулиране отправиха запитване към румънския ядрен регулатор, откъдето потвърдиха, че в блок 2 на атомната електроцентрала е възникнал незначителен пожар в турбинна зала, който е овладян и не представлява заплаха за безопасността на ядреното съоръжение.

Припомняме, че по-рано през деня беше съобщено, че в румънската АЕЦ "Черна вода" е възникнал пожар. Пламъците вече са потушени, съобщават от Генералния инспекторат за извънредни ситуации на страната. От инспектората уточняват, че инцидентът е бил малък и не е бил в близост до радиоактивни вещества, които биха застрашили жителите на района.

Служителите на централата са евакуирани, няма нанесени щети. Провежда се разследване, за да се установи причината за инцидента.

Атомната електроцентрала продължава да работи при нормална мощност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама си говорят:
- Значи, врачка ти предсказа, че жена ти ще те напусне?
- Не точно, но каза че ми предстои прекрасен живот!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари