Автомобилите, на които казахме "сбогом" през 2017-та

1

Предлагаме на вниманието ви списък с автомобили, чието производство беше спряно през 2017 г.

Някои от тях бяха „пенсионирани” заради старост, докато съдбата на други беше решена от слабия интерес от страна на клиентите.

Трябва да се отбележи, че загубата на един или друг модел в повечето от тези случаи беше очаквана и предсказуема. Автомобилната индустрия не стои на едно място, а се развива непрестанно, което решава съдбата на по-старите машини. Все пак, в тази група има и изненади.

Audi A3 (3 врати)

Трябва да припомним, че 3-вратата версия на Audi A3 з първи път беше представена още в средата на 90-те години на миналия век. Дълго време този автомобил имаше сериозен успех, но в последните години клиентите се ориентираха към по-практични коли. Това принуди Audi да се откаже от 3-вратото A3 и да се насочи усилията си към развитието на това с 5 врати.

BMW 6-Series

Причината за „кончината” на познатото BMW 6-Series е замяната с нов модел. Баварците готвят излизането на BMW 8-Series, което ще замени именно „шестицата”. В същото време компанията само преди месеци пусна на пазара стилната и практична 6-Series GT.

Citroen C3 Picasso

Този практичен компактен MVP определено стана жертва на всъдеходите и кросоувърите, които настъпват неумолимо. Това принуди французите да заменят Citroen C3 Picasso, който се появи през 2009 г., с по-популярния Citroen C3 Aircross.

Citroen C4

Още един модел на френската марка беше принуден да излезе в пенсия заради желанието на производителя за пусне нещо „по-така”. Хечбекът Citroen C4, миято европейски дебют се състоя още през 2005 г., слезе от конвейра, за да отстъпи мястото си на Citroen C4 Cactus.

Dodge Viper

Култов автомобил с V10 двигател, който ще липсва на мнозина фенове. Причината за неговата „смърт” е старостта. Той се появи още през 1992 г. и след 25 г. служба слезе от сцената, след като се оказа, че няма как да бъде пригоден към най-съвременните мерки за безопасност.

Ford B-Max

Още един модел от сегмента MVP, който напусна пазара през 2017 г., след като жертва на всъдеходите.  Още повече, че в гамата на Ford се намира и компактният кросоувър Ecosport. Това също доведе до спад на интереса към B-Max.

Honda Civic Tourer

Компактното комби Honda Civic Tourer и досега не се предлагаше на всички пазари. А там, където се продаваше, резултатите му бяха доста слабия. В крайна сметка японската компания реши да се откаже от този модел.

Mercedes-Benz B-Class Electric Drive

Той си отиде, но неговото място ще бъде заето от по-големи и по-добри модели на германската премиум-марка. Защо Mercedes-Benz B-Class Electric Drive се оказа провал? Първо, защото е MVP (вече на два пъти стана дума за това). И второ – екстериорът му е стар.

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake

Стилното немско комби Mercedes-Benz CLS Shooting Brake излезе преди 5 години и изигра ролята на пионер в този клас. Факт е, че то изглеждаше доста по-впечатляващо от комбитата C-Class и E-Class, но това се отрази на неговата практичност. Освен това беше и доста скъпо.

Skoda Yeti

Skoda Yeti е сред най-популярните модели в този списък. Трябва да се отбележи, че тя все още се продава на много пазари, а дори се произвежда в някои страни. Мястото на Yeti в гамата на чехите зае компактният кросоувър Karoq, на който се възлагат огромни надежди.

Toyota Auris

Петвратата Toyota Auris, оборудвана с дизелов двигател, през 2017 г. напусна редица пазари по света. Причината е слабото търсене, което на свой ред се дължи и на увеличаването на данъците на подобни автомобили в някои държави.

Volkswagen Scirocco

Компактният Volkswagen Scirocco окончателно слезе от конвейра само преди два месеца заради слабия интерес към него. Любопитно е, че компанията посочи като негов заместник компактният кросоувър Volkswagen T-Roc. Така Scirocco става поредният модел, „убит” от всъдеходите.

Източник: automedia.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари