Автоаксесоарът, който ще подобри вида на вашата предница

0
BMW, Mercedes и Volkswagen са най-популярните марки автомобили, за които се използват вежди за фарове
BMW, Mercedes и Volkswagen са най-популярните марки автомобили, за които се използват вежди за фарове

BMW, Mercedes и Volkswagen са най-популярните марки автомобили, за които се използват вежди за фарове

Фаровете на автомобила, познати още и като “предни светлини”, изпълняват ключова роля в системата на автомобила, като осигуряват видимост на пътя по време на нощно пътуване или при слаба осветеност. През последните години, заедно с постоянните нови модели коли, които излизат на пазара, автомобилните ентусиасти проявяват интерес към допълнителни приставки, служещи за подобрение вида на автомобилите отвън.

Много често срещана практика е модифицирането на предните светлини с автоаксесоар, наречен "вежди". Това са популярни продукти, известни също като “рамки за фарове”. Те могат да бъдат добавени, за да подобрят външния вид на автомобила. Често биват инсталирани към предницата на превозното средство, като козметично подобрение, но могат да служат и за функционална цел, като предпазват фаровете от надраскване и други видове повреди. Освен при предницата, могат да бъдат добавени и към задната част на автомобила, където са разположени светлините, габаритите и стоповете.

Какво представляват веждите за фарове?

Дизайнът им обикновено представлява тънка лента, която покрива горния и долния край на отвора на фара. Имат две основни функции:

  • персонализация на превозното средство – поставянето на такъв тип аксесоар може да подобри външния вид на колата. Чрез инсталирането на специфичен дизайн, вие, като притежатели, можете да направите облика на колата си персонализиран, точно по вашия вкус;

  • подобрява функционалността на фаровете – поставяйки рамките на горния и долния отвор на фара, те го предпазват от надрасквания, удари и други препятствия, които могат да го сполетят на пътя. По тази причина, инвестирането в чифт предпазители за вашите предни светлини, би ви спестило доста разходи по коригиране на бъдещи проблеми с фаровете. Отделно на това, по време на нощно пътуване или при слаба налична видимост, веждите помагат на шофьора, като спират отблясъците към задната част на автомобила и съсредоточават светлината по посоката на движение.

Кои модели автомобили могат да бъдат съвместими с блендите за фарове?

Съвместимостта на автомобилните аксесоари от този тип е един от най-важните фактори, които трябва да вземете предвид при избора им. Различните модели и марки коли могат да изискват различно устройство на веждите, затова е важно да се уверите, че моделите, които избирате, са съвместими с модела превозно средство, за което ги вземате.

Сред най-популярните марки автомобили, за които е известно, че се използват вежди за фарове са BMW, Mercedes и Volkswagen. Тези марки имат характерен дизайн на предната част, който ги кара да бъдат чудесна основа за хубав аксесоар. Много други модели автомобили също могат да се възползват от добавянето на вежди за фарове. Ако не знаете как да изберете правилния аксесоар или как да подходите с монтирането му, sellzone.bg съветват да се обърнете към специализирани сервизи или магазини за тунинг. На подобни места бихте намерили широка гама от продукти и различни модели, което ще ви улесни в намирането на перфектния комплект вежди за вашата кола.

Какви видове вежди има?

Важно е да се отбележи, че не всички видове бленди за автомобилни фарове подхождат универсално на различните модели коли. При избора си е важно да се уверите, че видът, който избирате, е приложим към вашето превозно средство. Някои по-специални модели могат да изискват специфичен тип рамки за правилно напасване. Също така е препоръчително да заложите на реномиран магазин за автомобилни аксесоари, или магазин за тунинг на автомобили, за да се гарантира съвместимостта, дизайнът и правилният монтаж за вашето превозно средство. Освен различните модели и начини за наставяне, различните аксесоари се разминават и по конструкцията си. Най-често срещаните материали за направа на вежди, са:

  • пластмаса – това е най-често използваният материал за изработка. Пластмасовите бленди са леки, издръжливи и лесни за монтиране. Освен това, те се предлагат в широка гама от цветове и стилове, което ги прави популярен избор сред автомобилните ентусиасти, които искат да персонализират колите си;

  • винил – те са подобни на пластмасовите по отношение на издръжливостта и лесния монтаж. Друго предимство е, че могат лесно да бъдат изрязани и оформени, за да паснат на различни дизайни на фаровете. Виниловите вежди са една по-бюджетна, но също толкова ефективна алтернатива;

  • въглеродни влакна – това е по-скъп вариант, но пък с предимството на уникален външен вид и допълнителна здравина. Продуктите от въглеродни влакна са леки и много издръжливи, което ги прави чудесен избор за автомобили с висок клас и ползваемост;

  • метал – блендите могат да бъдат както алуминиеви, така и от неръждаема стомана. Те, също като предните опции, предлагат прекрасен външен вид и несъмнена здравина. Могат да бъдат по-издръжливи от другите видове, но пък имат минус, че обикновено са по-трудни за монтиране и не е изключено да изискват професионална помощ;

  • ABS – акрилонитрил бутадиен стирен. Това е термопластичен полимер, който предлага всички изисквани качества, включително издръжливост и устойчивост на химикали и топлина.

Можете ли сами да поставите веждите?

Монтажът е сравнително лесна процедура, която успешно може да се извърши в домашни условия, стига да разполагате с подходящите инструменти и условия. Процесът започва с внимателно и старателно почистване на зоната около и върху предните светлини, след което деликатно подравняване и закрепване на веждите с помощта на лепило или специална лента. Важно е да отделите необходимото време в процеса на инсталиране, за да сте сигурни, че всичко е правилно подравнено и здраво закрепено. Необходимо е да се отбележи, че някои модели автомобили, с по-сложно производство на дизайна, може да изискват професионален монтаж, за да се гарантира правилното им монтиране и функциониране.

Как да поддържате веждите на вашите фарове?

Що се отнася до поддръжката, този тип автоаксесоари не изискват голяма грижа. Важно е да следите да са чисти, тъй като с течение на времето могат да се натрупат замърсявания, които не само ще повлияят на външността им, но има опасност да засегнат и функционалността им. В някакъв момент може да се наложи лепилото, използвано за закрепване на продукта, да бъде нанесено отново, ако с течение на времето загуби своята лепкавост, вследствие на което предпазителите се разхлабят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари