Австралийка подобри световния рекорд в плуването на 200 м гръб

0
Кейли Маккюън бе с 21 стотни по-бърза от досегашното най-добро постижение
Кейли Маккюън бе с 21 стотни по-бърза от досегашното най-добро постижение Снимка: Mark Brake/Getty Images

Кейли Маккюън бе с 21 стотни по-бърза от досегашното най-добро постижение

Австралийката Кейли Маккюън, която има три златни медала от Олимпийски игри, подобри в петък световния рекорд на 200 метра гръб, като постигна време от 2:03.14 минути в Сидни, предаде АФП, цитирана от БТА.

Това стана четири месеца преди началото на следващото Световно първенство по плуване.

21-годишната плувкиня, която държи световния рекорд и на 100 метра гръб, направи постижението на регионалното първенство на Нов Южен Уелс. Предишният рекорд принадлежеше на американката Реган Смит - 2:03.35 минути.

На Олимпийските игри в Токио през 2021 година Маккюън спечели златни медали на 100 метра гръб, 200 метра гръб и на щафетата 4х100 метра. Тя спечели също титлата на 200 метра гръб на Световното първенство в Будапеща през 2022 година.

"След Олимпиада имах трудности да плувам отново. Но любовта ми към спорта се върна и това доказва, че щастлива плувкиня и бърза плувкиня", коментира австралийката след успеха. "Не съм променила нищо специално в програмата ми за подготовка. Само в момента съм по-щастлива", завърши Маккюън.

Световното първенство през 2023 година ще бъде през юли в Фукуока.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари