Аврамова и Нанков били изумени, че ги разпитват дни преди изборите

0
По думите им пари по строежа не са отклонявани
По думите им пари по строежа не са отклонявани

Бившите регионални министри Николай Нанков и Петя Аврамова бяха разпитани във връзка със строежа на АМ "Хемус"

Това стана ясно от краткия им брифинг след тяхното излизане от Главна дирекция „Национална полиция”, предава Actualno. Те бяха придружени от адвокат Менко Менков.

Нанков и Аврамова изразиха недоумение защо ги разпитват 4 дни преди изборите за сигнал, подаден преди два месеца.

Странното е, че две държавни структури питат за едно и също нещо – строежа на магистрала „Хемус“. Ние сме давали сведения в Националната следствена служба. Въпросите бяха същите. Странното е, че става на края на кампанията, а ние с Нанков сме кандидати за депутати. Вместо да си свършим работата, ние двама обяснения 2 пъти за едно си също нещо“, посочи Петя Аврамова.

Тя каза още, че става въпрос за стари питания и отрече да е имало нередности по време на нейното управление на МРРБ.

До 12 май не съм получавала сигнали за нередности, а сега няма как да искам информация, тъй като тя е в служебния министър“, поясни Аврамова.

Какво наложи това идване в ГДНЦ, това не е досъдебно производство. Няма нищо ново и да ви помоля без спекулации, да не влизаме в тона на Рашков и Комитова, че се строи без никакви строителни книжа. Ама как така“, възмути се Нанков. „Има книжа за 1, 2 и 3 участък на магистралата и съответни разрешения“, каза Нанков.

Знам какво усещане създадоха тези хора в обществото и какво целят – да свалят гласове от ГЕРБ. Само внушения, без факти, 7 месеца нищо не намериха“, каза още бившият строителен министър.

Нанков обясни, че няма логика Комитова да плаща по незаконни договори „ Аз не говоря празни приказки. Питайте „добрите фирми“, както ги нарича Комитова“.

Служебните министри откраднаха половин милион от „Хемус“. Всеки лев е обезпечен съгласно законодателството“, допълни Нанков .

Адвокат Менков обясни, че днес е получил едно листче и че им е било трудно да отговарят. „Целта е призоваване от днес за днес. Клиентите ми да напуснат кампаниите си. Разходката беше излишна. Със същия предмет беше и в Националната следствена служба преди 3 месеца", каза адвокат Менков, който ги е придружавал по време на разпитите в полицията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари