Атлетически пробег ще затвори Дунав мост и улици в Русе

1
В инициативата „Бягане на Свободния дух Русе – Гюргево“ ще се включат над 300 участници
В инициативата „Бягане на Свободния дух Русе – Гюргево“ ще се включат над 300 участници Снимка: БТА

В инициативата „Бягане на Свободния дух Русе – Гюргево“ ще се включат над 300 участници

Събитието ще стартира в 11:00 ч. тази събота /30 септември/ пред Съдебната палата в Русе и в нея ще се включат 330 участници от 10 държави, които ще трябва да изминат 15-километрово трасе. Пробегът се организира от Община Русе, Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“, Спортен клуб „Гюргево“ и Община Гюргево.

Участниците в единствения за Източна Европа трансграничен шосеен пробег ще преминат през ул. ‚Александровска“, ул. „Доростол“, бул. „Тутракан“. Те ще пресекат Дунав мост, финиширайки на площада пред Община Гюргево. Преобладаващо равното трасе преминава през основните забележителности на двата дунавски града.

Награждаването на победителите ще бъде около 13:00 ч.

Всеки участник получава юбилеен медал, тениска, транспорт от/до старт-финала. Най-бързите мъже и жени в генералното класиране и по възрастови групи получават и парични премии.

Минималната възраст за участие е 18 г. Всеки включил се трябва да може легално да преминава и пребивава на територията на България и Румъния.

Състезанието ще бъде следено от 50 доброволци и съдии.

Във връзка с безпроблемното протичане на шосейния пробег, на 30 септември /събота/ от 10:45 до 12:00 ч. ще бъдат затворени за движение ул. „Доростол“, бул. „Тутракан“ и Дунав мост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Александър
    Направете го преди избори, да видите колко ша търчат за КОКАЛА! Кучетата ша изостанат!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари