Атанас Запрянов: България не е защитена от атака с балистични ракети

1
Нуждаем се от модернизация на системите за противовъздушна отбрана, заяви зам.-министърът на отбраната
Нуждаем се от модернизация на системите за противовъздушна отбрана, заяви зам.-министърът на отбраната Видео: NOVA

Нуждаем се от модернизация на системите за противовъздушна отбрана, заяви зам.-министърът на отбраната

България не е защитена от атака с балистични ракети и спешно се нуждае от модернизация на системите си за противовъздушна атака. Това заяви зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов в ефира на „Здравей, България” по NOVA.

Разговаряхме как САЩ могат да ни помогнат за системи за противовъздушна и противокорабна отбрана. Щатите са основният ни партньор в модернизацията на ВВС и Сухопътните войски. Няма договор за разполагане на системи за ПВО, вървят такива разговори. Имаме стари съветски системи и идва време да ги сменяме", поясни Запрянов.

България обаче трудно ще се сдобие със системи „Пейтриът", защото производството е малко и дори да бъдат поръчани сега, ще са налични след 8-9 години, твърди зам.-министърът.

Според него Балканите са уязвими, защото са стара зона на руски интерес.

Русия е последователна в действията си след 2008 г. - използва военна сила, за да завладява територии. Най-напред Грузия, след това Крим, сега Украйна”, обясни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    9
    Русчуклия
    Архив Кимон Георгиев - стр. 489 аферата" Мадсен". Как е забогатял ген. И. Вълков? Там е отговорът на сделките за милиарди .....Шкембе войводата, Тагарев, Запрянов...."народополезната" служебна дейност в полза .......%%$$ !
  • 5
    8
    Моето Име
    Срещу ядерките приятелю 112 никой не е защитен. Може би е редно да се позамислите всички не - русофили...и прочее, на къде отива Света в момента. Вместо да се пишат глупости според мен е по - уместно да се мисли как да се предотврати ядрения конфликт който назрява. Нито имоти ще ви останат, нито коли..естествено и никави хора няма да останат. Радиацията не пита кой какъв фил или фоб е.
  • 6
    7
    666
    Аз съм първият, който ще даде от хляба и водата си на този, който превземе тази прокълната територия. Без значение кой е. И под турско българина не е мачкан както днес!
  • -2
    6
    До 4
    а защо нямаш?
  • 5
    5
    ...
    Айде още един изкукуригал политик. Нямали сме защите. Ами нали това е концепцията на балистичните ракети, че никой няма защита срещу тях. Каква бракувана американска техника мислите да купувате пак под оправданието, че ни трябва защита от Русия?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари