Атанас Пеканов: До края на 2025 ще имаме 5 медицински хеликоптери

0
По думите му до края на 2025 г. ще трябва да има обучени пилоти както да има т.н. хангари, където се съхраняват хеликоптерите.
По думите му до края на 2025 г. ще трябва да има обучени пилоти както да има т.н. хангари, където се съхраняват хеликоптерите. Снимка: БГНЕС

До края на 2025 България трябва да има 5 медицински хеликоптери, закупени със средства от Плана за възстановяване

Това обяви вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов в предаването “Лице в лице” по bTV 

Проектът за оказване на спешна медицинска помощ по въздух бе инициатива на президента Румен Радев. Той беше заложен в Плана за възстановяване и устойчивост миналата година. Ние смятаме, че това е изключително важен проект, тъй като ние сме последната страна, която няма такава система”, каза Пеканов.

Той подчерта, че този проект ще се придвижи идните седмици или месеци.

В края на годината трябва да бъде обявена обществената поръчка, а в началото на 2023 г. да бъде избран изпълнител”, обясни Пеканов.

По думите му до края на 2025 г. ще трябва да има обучени пилоти както да има т.н. хангари, където се съхраняват хеликоптерите.

"За да получаваме плащанията си от Брюксел по Плана за възстановяване, ние трябва да отчетем дадени резултати. По първото плащане, ние трябва да изпълним 22 мерки. При приемане на властта миналата седмица ние видяхме, че документите са почти готови за 21 от 22 мерки. Последният проект е за модернизиране на МВР, като ние работим с тях, за да може в оперативен порядък в следващите дни да има решение, за може да се изпълни тази мярка", обясни Пеканов.

Първият транш средства от Брюксел по Плана за възстановяване се очаква в края на годината, каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Полит-флиртаджия
    Тези хеликоптери като предплатените на САЩ самальоти F-16 ли ще са? Или като онези 4-5 моста над река Дунав и поне 3 тунела под Стара планина?!! А, сетих се – като железницата до гара Етрополе!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари