Атанас Атанасов: Внесохме два законопроекта в сектор „Сигурност"

0
След изборите темата за създаването на единна разузнавателна служба отново ще бъде повдигната
След изборите темата за създаването на единна разузнавателна служба отново ще бъде повдигната Снимка: БТА

След изборите темата за създаването на единна разузнавателна служба отново ще бъде повдигната

Това каза днес пред журналисти във Варна генерал Атанас Атанасов, съпредседател на ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“, предаде БТА. Според него има голяма вероятност обединението на военното и цивилното разузнаване да се случи. По думите му заради предстоящите местни избори са възникнали проблеми, но те може да бъдат преодолени. През тази седмица внесохме два законопроекта, които касаят начина на управление на сектор „Сигурност“, но задържах този за единната разузнавателна служба по тактически причини, каза Атанасов.

Той уточни, че идеята е страната ни да приложи германския модел. По думите му в тази страна има единна разузнавателна служба и тя е много ефективна. България от години има единна контраразузнавателна служба – ДАНС, по същия начин трябва да стане и с разузнавателните служби, допълни Атанасов. И подчерта, че те трябва да запазят вътрешна автономия, защото имат различни задачи. Добре е информацията да се събира на едно място и да се анализира, а управлението на държавата да я получава подредена, а не двете служби да очакват, че премиерът ще играе ролята на анализатор, бе позицията на Атанасов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари