Атанас Атанасов: Внасяме сигнал до прокуратурата, защото премиерът се е поставил в услуга на чужда държава

2
Става въпрос за престъпление срещу републиката
Става въпрос за престъпление срещу републиката Снимка: bTV

"Президентът Радев не може веднага да отхвърля предложение като това на Каракачанов. След този ход, ние фактически сме в политическа криза. Ако досега имаше тежко политическо напрежение, но мнозинството е било монолитно, сега се вижда, че той тръгва да се спасява сам".

Това коментира пред bTV лидерът на ДСБ и съпредседател на "Демократична България" Атанас Атанасов.

"Това, което най-много ни интересува са правилата за честни избори. Това трябва да интересува всички политически сили, президента би могъл да свика КНСН по този въпрос", предложи Атанасов.

"Имало е много по-тежки ситуации, но и едните, и другите, проявиха разум и се намери решение", каза още той и припомни кризата от 1996-97 година.

Атанасов припомни доклада на Държавния департамент на САЩ, в който се казва, че корупцията в България има пандемичен характер и властта не може да се справи с нея.

"Шпигел" е издание изключително близко до властта. То се позовава на грами, а тази информация е събрана от специална служба и е получена от "Шпигел" за да бъде публикувана и със сигурност това е направено със съгласието на правителствените кръгове в Берлин. Тук идва риторичния въпрос: Отряза ли госпожа Меркел квитанцията на Борисов", попита той в коментар за статията, според която българският премиер и главен прокурор са нарушили закона, предавайки на Ердоган негови политически опоненти.

Атанасов съобщи, че ДСБ ще внесе сигнал до прокуратурата, защото премиерът и висши представители на властта са се поставили в услуга на чужда държава, като са се подчинили на искането на Ердоган за екстрадирането на турски граждани преследвани по политически причини.

"Става въпрос за престъпление срещу републиката, да се поставиш в услуга на чужда държава", категоричен беше той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари