Атанас Атанасов: Има теч на класифицирана информация, който службите замитат

2
В момента службите изпълняват това, което идва като разпореждания от президентството. Нужни са радикални промени, заяви той
В момента службите изпълняват това, което идва като разпореждания от президентството. Нужни са радикални промени, заяви той Снимка: Владимир Шоков / БТА

В момента службите изпълняват това, което идва като разпореждания от президентството. Нужни са радикални промени, заяви той

"Нужни са радикални промени в службите, за да може те да изпълняват задачите, дадени им от правителството, тъй като сега "изпълняват това, което идва като разпореждания от президентството".

Това коментира в "Денят започва" по БНТ съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов.

Атанасов изнесе данни за два сигнала, свързани с пробив в националната сигурност - единият е свързан с изтичане на класифицирана информация, като дори има образувана преписка в прокуратурата, която впоследствие била прекратена.

"Има една преписка в СГП от миналата година. Данните вътре са фрапиращи и има пробив в националната сигурност през цивилното разузнаване - ДАР. По тази причина е възложена проверка на ДАНС и там всичко са замазали и прикрили. Става въпрос за изтичане на класифицирана информация и осветяване на служители на разузнаването".

Според Атанасов ДАНС е "замел случая" и така се прикриват определени обстоятелства, "свързани с действия от хора, близки до президента". Другият сигнал е за схема за осигуряване на българско гражданство на руснаци.

"Има един митичен човек, по рождение украинец, но май руснак, който осигурява хора от руски произход, които получават българско гражданство. Има офис в Москва, в който се набират желаещи, които искат да станат български граждани, те си подават документите, пращат се по куриер и той ги подава тук в Министерството на правосъдието".

ДАНС е сезирана по този случай, каза Атанасов и определи случая като "специфичен канал за инфилтриране на хора от разузнавателните служби на Русия в Европа".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    5
    До 3
    Ние мислим,че ДАНС ще му ходи най много...
  • 3
    4
    112
    Службите ни са 90% от потомци на ДС и бивши АБПФК ! Цял свят ни се чуди ,какво очакваме от тях ? Пък кой ли им вярва за нещо? Смешна работа !
  • -2
    3
    русенец
    Цитат: 'по рождение украинец,но май руснак'....подобна тъпотия може да се роди единствено в кухата кратуна на фекалния гном. Как са роднините ти милиционери, гномче подрискано ? Ще те пробутат ли за председател на парламента ?
  • 0
    2
    Стефан
    Като знаем как преди Атанасов ръководеше ДАНс ако се приемат идеите му за промени в сигурността гарантирам,че от нея нищо няма да остане. Подобни хора са опасни за всяка дейност. Впрочем да припомням ли как стана генерал?
  • 0
    1
    Име
    Казват, че "на страха очите са големи". Ако съдим по очите на ген.(незнайно защо е ген.) Атанасов, следва да се заключи, че е много уплашен.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари