Атанас Атанасов: Брутално е, че Радев се опитва да саботира дейността на КС

0
Коментарът му идва след решението на държавния глава да сезира Конституционния съд
Коментарът му идва след решението на държавния глава да сезира Конституционния съд Снимка: БГНЕС

Коментарът му идва след решението на държавния глава да сезира Конституционния съд

Президентът има право да сезира Конституционния съд за избора на конституционни съдии. Това коментира Атанас Атанасов от ПП-ДБ, цитиран от NOVA. По думите му няма нищо лошо в това КС да се произнесе.

Това, което обаче е доста брутално от негова страна, е, че той се опитва да саботира дейността на Конституционния съд, призовавайки да не се проведе клетвата в петък. Това е недопустимо от негова страна”, смята той.

Атанасов поясни, че не е изненадан от поведението на президента. „От началото на това Народно събрание той винаги явно е изразявал своето негативно отношение към работата на парламента, към мнозинството и правителството”, е мнението му.

Относно спорния момент с продължителността на мандата на новоизбраните конституционни съдии, Атанасов каза: „В Конституцията е записано, че съдиите имат деветгодишен мандат. Не знам на какво основание някой може да го съкращава”.

Той е категоричен, че новоизбраните съдии нямат вина, че Народното събрание се е забавило с процедурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Към читател
    Апетита идва с яденето
  • 6
    3
    Читател
    Позициите в партията ДСБ където все още се подвизава този субект,никак не работят в негова полза. Той с единия крак, е извън комфорта на който се радваше доскоро.Последните два месеца,той като отвързан тичаше по тв студията,за да демонстрира качества за МВР-министър,Конституционен съдия и на последно място,желанието му е да седне на най високия стол в държавата,Председател на НС. Днес със своя съратник делян, се редуват всеки ден един от тях да говори против президента,защото високия му рейтинг,ги боде в очите.
  • 9
    2
    Моето име
    Тоя (Атанасов) и всички, или почти всички от "Сглобката", извършват тих държавен преврат. Лека - полека, без много шум, променят закони, назначаяат удобни хора тук и там. Опитват да променят и Конституцията, макар че това е в правомощията на Велико Народно Събрание...Междувременно правят каквото им е рзпоредено от "Посолство на САЩ ул. „Козяк“ 16, 1407 ж.г. Южен парк, Хладилника, Лозенец, София". Тия докато са не просто на власт, а докато са в парламента, ще досъсипват България. Една от целите им е да предизвикват фалити на дребни и средни предприятия и селскостопански производители, а после да продадат земята на "Монсанто", "Дюпонт" и прочее. Да оставят Българияя без собствена промишленост, за да купуваме американски стоки на 400, 500% по високи цени. Пълна зависмост на България от Щатите, или по - точно на разни кръгове в Щатите. Точно както го правят местните еврео - атлантици в цяла Европа, по отношение на другите Европейски държави. Не бива да им позволяваме да вършат всичко това. Представете си бъдещето в което престъпленията им се реализират докрай...Само си го представете.
  • 18
    1
    Петела
    Тоя запъртък докога ще умирисва парламента и медииното пространство? Подскача из парламента като жаба в разможителен сезон и ни оглушава с грозното си и противно квакане от зори до мрак.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари