Астрономическата зима идва със затопляне

1
В Русе ще преобладава променлива облачност с максимална температура около 3°
В Русе ще преобладава променлива облачност с максимална температура около 3° Снимка: Dunavmost / Архив

В Русе ще преобладава променлива облачност с максимална температура около 3°

Настъпва астрономическата зима. Това ще се случи в 23:48 часа на 21 декември. Зимата у нас тази година ще дойде със затопляне, за разлика от миналата година, когато на 21 декември 2021 година зимата дойде със застудяване и силен северозападен вятър. От 21 декември денят започва да нараства, докато се изравни с нощта с идването на пролетното равноденствие.

Днес преди обяд на много места в равнините и котловините ще бъде мъгливо, като подобрение на видимостта ще настъпва в следобедните часове. Над планинските райони през целия ден ще бъде слънчево. Максимални температури между 4° и 9°, по-ниски в районите с трайна мъгла, в Русе около 3°. Това сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Преди обяд на много места ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Ще духа слаб вятър от югоизток. Максимални температури: 7° - 9°. Температурата на морската вода е 10° - 11°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб югозападен, по билата до умерен, североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра - около 4°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари