Асена Сербезова: Познавах лично Ери Пехливанян, страхотен човек беше!

0
Насилието в последните години в обществото ни придоби ужасяващи размери, заяви здравният министър
Насилието в последните години в обществото ни придоби ужасяващи размери, заяви здравният министър

Последните две години подхраниха много страхове, подсили се невежеството по много теми и избуяха много теории на конспирацията

"Насилието в последните години в обществото ни придоби ужасяващи размери. Светла ѝ памет на Ери, познавах я лично, уникален човек, страхотно семейство. Съболезнования на Бедрос Пехливанян! Като че ли в последните години насилието ни съпътства навсякъде. Просто трябва да има превенция и такива неща да не се случват."

Това сподели в студиото на "Лице в лице" по Би Ти Ви здравният министър проф. Асена Сербезова във връзка със зачестилата агресия над медицински лица и убийството на собственичката на верига аптеки в Русе.

"Последните две години подхраниха много страхове, подсили се невежеството по много теми и избуяха много теории на конспирацията. Трябва да има баланс, диалог, спокойствие и едно разбиране и надграждане. Има моменти, когато нацията трябва да се обедини, а не разедини. Продължавам да вярвам, че в момента трябва да сме обединени'', допълни още тя.

На въпрос за образователния процес в условията на пандемия здравният министър, че вече няма да бъде издавана една заповед на ниво МОН или МЗ за цялата страна, а ще има организация на локално ниво, както е според приетия от правителството Национален COVID план.

За намерението на Великобритания да премахне противоепидемичните мерки проф. Сербезова поясни, че "там има по-висок процент ваксинирани от България и могат да си го позволят да го направят".

Относно последната издадена заповед министър Сербезова подчерта, че целта ѝ е да се запази здравето на българските граждани.

Всяка една такава заповед е подготвена на базата на развитието на заболяването в съответния регион, всяка заповед не е самоцелна, тя е мотивирана и обсъдена с експерти, увери здравният министър.

По темата със зеления сертификат проф. Сербезова разкри, че се е опитала да води диалог с противните на документа, но получила закани и "размахване на пръсти".

Това, което се случва в момента, е едно недоверие към системата, което е трупано в продължение на години. Не само ваксината, но всяка лекарство има нежелани реакции. Аз разбирам част от тези настроения в обществото, защото те са израз на недоверие. Именно поради тази причина премиерът реши да създаде работна група за диалог, коментира тя.

На въпрос дали все пак има вероятност зеленият сертификат да бъде отменен министър Сербезова настоя "първо да види аргументи в тази посока".

Искам да ви уверя, че това са най-лежерните мерки. А защо зеленият сертификат се превърна в символ на права и свободи, това е тема за един по-дълъг философски разговор, завърши министър Асена Сербезова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Айде, честито!
    Лондон премахва зеления сертификат! https://www.marica.bg/svqt/novo-20-london-premahva-zeleniq-sertifikat-maskite-i-rabotata-ot-vkashti
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари