Асен Василев: Да спрем руската пропаганда през социалните мрежи

0
Спрете руската пропаганда и го направете преди европейските избори
Спрете руската пропаганда и го направете преди европейските избори Снимка: БНТ

Спрете руската пропаганда и го направете преди европейските избори

Борбата с дезинформацията и манипулираното и подвеждащо съдържание обсъдиха на среща във Вашингтон вчера финансовият министър Асен Василев, министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов и ръководители на глобалната компания МЕТА, която е собственик на социалните мрежи Фейсбук, Инстаграм, Уотсъп и др.

“Спрете руската пропаганда и го направете преди европейските избори. Тогава ще видите качествена промяна в отношението и на потребителите на Фейсбук, и на регулаторите в ЕС”, призова българският министър на финансите на срещата, предаде БНТ.

Асен Василев даде примери как съдържание, което е проевропейско, се сваля от социалната мрежа по сигнали на тролове, докато дезинформацията се разпространява.

"България изразява дълбока загриженост от руската дезинформационна кампания, насочена към подкопаване на доверието в европейските институции, САЩ и НАТО", обобщи министър Василев.

От МЕТА запознаха министъра на финансите с новите модели изкуствен интелект AI, които позволяват разпознаване и премахване на манипулирани изображения и подвеждаща информация.

В МЕТА посрещнаха българските министри с традиционните принцеси, баница със спанак и сарми.

Във Вашингтон финансовият министър Асен Василев проведе среща и с ръководството на „СпейсЕкс“. Той отправи към тях покана да посетят България наесен.

Вицепрезидентът на компанията Тим Хюс прояви голям интерес към страната ни, особено в контекста на вече потвърдената визита в България на администратора на НАСА Бил Нелсън през октомври 2024 г. „СпейсЕкс“ и НАСА работят заедно по космическата програма, която трябва да върне човечеството на Луната и да го отведе до Марс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Боже, не си Българин! Накажи...
    И каква пропаганда те гони, лельо асена? Мръсниците сте вие и вашите подлоги-мисирки! А уж имало демокрация и свобода на словото и Информацията! Май????, но Юни ...! Анадънму?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари