Асен Асенов: Два пъти сме давали помощ на Украйна от резерва

0
С решения на МС са предоставени 500 000 литра вода, 120 тона храни и друга помощ
С решения на МС са предоставени 500 000 литра вода, 120 тона храни и друга помощ Снимка: bTV

С решения на МС са предоставени 500 000 литра вода, 120 тона храни и друга помощ

На два пъти досега агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ е предоставяла хуманитарна помощ от своите запаси на Украйна. Това е ставало с решения на Министерския съвет.

Временно изпълняващият длъжността председател на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" Асен Асенов обясни в „Тази сутрин“ по bTV, че хуманитарната помощ, която България е предоставила на Украйна възлиза на над 1,5 млн. лв.

„Вследствие на две решения на Министерски съвет предоставихме около 500 000 литра вода, 120 тона храни, медикаменти, палатки, генератори. Предоставихме хуманитарната помощ по начин, който да не наруши възможността на страната да реагира адекватно при евентуална криза у нас“, обясни той.

Асен Асенов допълни, че тази помощ е давана на два пъти с решения на Министерски съвет. Той обясни, че една от основните функции на Държавна агенцияДържавен резерв и военновременни запаси“ е подпомагане на хората за справяне с кризи от всякакъв характер.

„В Държавния резерв има почти всичко, което е необходимо за преодоляване на каквито и да е криза – както от военновременен характер, така и от мирновременни. Има хранителни запаси, вода, медицински изделия, горива, зърно, индустриални запаси“, обясни Асен Асенов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари