Арт салон "Любов и вино"

0
Арт салонът „Любов и вино“ ще бъде открит с Тони Димитрова
Арт салонът „Любов и вино“ ще бъде открит с Тони Димитрова

От 23 януари до 16 февруари в Доходното здание ще се проведе арт салонЛюбов и вино“, стана ясно на пресконференция в Заседателна зала днес. Събитието се организира от Мариан Савов – директор на ОП „Арт Русе“, Орлин Дяков – директор на ДТ „Сава Огнянов“, Съюза на българските художници – Русе, Община Русе и фондация „Русе – град на свободния дух“.

Орлин Дяков заяви, че за първи път театъра прави нещо заедно с общинска институция. Мариан Савов допълни, че това е първата крачна на едно ползотворно и дълго сътрудничество. Общински младежки дом ще подготвят бутилка висока половин метър, която ще бъде поставена в МОЛ Русе в деня на откриването на арт салона “Любов и вино“. В нея всеки може да сложи своята валентинка, след което бутилката ще бъде запечатана и пусната по течението на река Дунав.

Арт салонът „Любов и вино“ ще бъде открит с Тони Димитрова, която участва в представлението „Диагноза Едит Пиаф“. Програмата ще включва различни събития – изложба с участието на русенски художници – „Любов и вино в цвят“, постановка на директора на ДТ Орлин Дяков – „Отворена брачна двойка“, беседа с Коста Биков „Любовта в киното“ и излъчване на филма „Ромео и Жулиета“-1968 г. Изложба живопис на Огнян Балканджиев – „Любовни писма“ ще краси фоайето на театъра. Русенци ще могат да гледат филмите „Любовта на русокосата“-1965г., „Всичко е любов“-1979г., „Уестсайдска история“-1961г., „Любовна история“-1970г. На 10 февруари ще се представи на Голяма сцена на ДТ „Сава Огнянов“ премиерата „Ревизор“, постановка на Николай Урумов. На следващия ден русенци ще се потопят в музикално-поетичния спектакъл на Биг Бенд Русе по стихове на Маргарита Петкова и Добромир Банев. Трио „Тенорите“ – Кирил Илиев, Александър Господинов и Илиян Недев ще изнесат концерт на 12 февруари в Голямата зала на Доходното. Театрална къща „Вива арт“ ще изиграят романтичната комедия „Око под наем“ на Питър Шафър с участието на Асен Блатечки. В деня на любовта – 14 февруари русенци ще могат да видят изложба „Валентинки“ – „В приказния свят на любовта“ и награждаването на Общински младежки дом за тяхната изработка. Арт салонЛюбов и вино“ ще се закрие с концерта „Испанска любов“ на млади поп изпълнители и участници в различни телевизионни формати. Ще се включат още вокална група „Нова музика“, балет „Калина“ и балет „Импулс“.

След някои от събитията русенци и гостите на града ще могат да останат и да изпият чаша вино от винарска изба „Две могили“, винпром „Седем поколения“, винарска изба „Нисово“ и ВИНПРОМ Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари