Арнолд Шварценегер остро осъди нападението над Капитолия

0
"Тълпата не само разби прозорците на Капитолия. Те разбиха идеите, които приехме за даденост", казва актьорът
"Тълпата не само разби прозорците на Капитолия. Те разбиха идеите, които приехме за даденост", казва актьорът Снимка: БГНЕС/архив

В дълъг видеоклип, споделен в Twitter в неделя, Арнолд Шварценегер, актьорът и бивш губернатор на Калифорния осъди членовете на собствената си партия – републиканците като "безгръбначни" и сравни щурма срещу Капитолия миналата седмица с надигането на нацизма в Германия, пишат Бизнес Инсайдър и Стандарт.

"Израснах в Австрия и съм много наясно с „Нощта на счупеното стъкло", каза 73-годишният Шварценегер. "Беше нощ на погром срещу евреите, проведена през 1938 г. от нацисткия еквивалент на "Гордите момчета".

В Кристалната нощ през ноември 1938 г. са убити около 100 еврейски граждани и унищожени еврейските бизнеси, синагоги, училища и домове. „Гордите момчета“ са екстремистко братство, групата е свързвана с актове на насилие през последните години.

"Сряда беше денят на Счупеното стъкло точно тук, в Съединените щати", казва актьорът от "Терминаторът". "Счупеното стъкло е било в прозорците на Капитолия на САЩ, но тълпата не само разби прозорците на Капитолия. Те разбиха идеите, които приехме за даденост."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари