Арестуваха жена за измама за 120 000 лева

0
54-годишната жена е обвинена в измама на 7 земеделски производители
54-годишната жена е обвинена в измама на 7 земеделски производители

54-годишната жена е обвинена в измама на 7 земеделски производители

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняема 54-годишната М.Ц. за измама в особено големи размери.

По делото е установено, че в периода от 2014 г. до момента, в гр. Пловдив и в други градове на страната, М.Ц. обещавала на 7 лица – земеделски производители, да им осигури субсидиране от неправителствени организации, което не отговаряло на истината. За целта тя искала предварително да получи пари от тях, за да ги използва за различни такси и др. при обработването на документите и кандидатстването. Пострадалите превеждали парите по електронен път или пък лично ги предавали на М.Ц., съобщиха от Прокуратурата.

Когато земеделските производители се обаждали да питат кога ще получат обещаните субсидии, М.Ц. отвръщала, че има административни проблеми и трябвало да изчакат. Така общата сума, с която са били измамени седемте пострадали, е 120 000 лева.

Обвиняемата М.Ц. е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура–Пловдив.

Действията по разследването продължават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари