Арестуваха стюардеси за трафик на наркотици във Виетнам

0
Виетнам е известен с изключително тежките наказания за наркотрафикантите
Виетнам е известен с изключително тежките наказания за наркотрафикантите Снимка: VnExpress / Kien Tuong

Виетнам е известен с изключително тежките наказания за наркотрафикантите

Четири стюардеси на държавната авиокомпания във Виетнам са арестувани за контрабанда на наркотици, съобщи говорител на Vietnam Airlines в петък, цитиран от Berliner Zeitung, пише Bulgaria ON AIR.

Жените са обвинени, че са пренесли забранени вещества в ръчния си багаж в страната от Югоизточна Азия при полет от Франция. Поради продължаващите разследвания стюардесите в момента са освободени.

Според митницата на летището в Хо Ши Мин, 11,4 кг. екстази и други наркотици, включително метамфетамин, са открити в ръчния им багаж в четвъртък. Твърди се, че дрогата е била скрита в туби с паста за зъби. Авиационният регулатор на Виетнам нареди по-строги проверки на летищата в страната за справяне с контрабандата на незаконни стоки по въздуха.

Виетнам е известен с изключително тежките наказания за наркотрафикантите. Производството или продажбата на 100 грама хероин или кокаин може да доведе до смъртно наказание. През август 2022 г. седем души бяха осъдени на смърт за предполагаемо контрабандно пренасяне на 46 килограма наркотици във Виетнам от съседна Камбоджа. Властите обикновено не разкриват никакви екзекуции, които са били извършени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари