Арестуваха полицай с 2000 лева подкуп

16
Униформеният Веселин К. е спипан в крачка
Униформеният Веселин К. е спипан в крачка Снимка: архив

Униформеният Веселин К. е спипан в крачка

Под ръководството на Софийска окръжна прокуратура се води разследване за искане на подкуп с цел упражняване на влияние при вземане на решение от длъжностно лице. До разкриване на деянието и установяване на извършителя му се стигна в резултат на съвместните действия на прокуратурата и служители в Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР.

Събрани са доказателства за това, че на 10.03.2021 г. полицейски служител в РУ на МВР гр. Костинброд поискал парична сума в размер на 2000 лева, която не му се следва. Срещу подкупа той следвало да въздейства върху конкретно длъжностно лице при изпълнение на служебните му задължения. Няколко седмици по-късно – на 01.04.2021 г., в гр. Костинброд, парите били приети от него.

В качеството на обвиняем за извършено престъпление Софийска окръжна прокуратура е привлякла В.К. По искане на наблюдаващия делото прокурор съдът му е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“.

За престъплението законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до шест години и глоба до пет хиляди лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук