Арестуваха пиян шофьор на турски ТИР

0
За да избегне проверката, той предложил подкуп на полицаите с 20 евро
За да избегне проверката, той предложил подкуп на полицаите с 20 евро

За да избегне проверката, той предложил подкуп на полицаите с 20 евро

Ключова роля за бързото установяване и спиране на 40-тонната товарна композиция и предотвратяването на потенциален пътен инцидент изиграл своевременно подаденият сигнал от водачка на автомобил. Тя информирала автопатрула за забелязан на автомагистрала „Тракия“ шофьор на ТИР, който хвърлял кутийки от бира по платното. Полицейският екип реагирал светкавично и след тунел „Траянови врата“ в посока София, подал сигнал на шофьора за спиране.

При последвалата проверка на влекача „Волво“ с хладилно полуремарке 54-годишният мъж подал на униформените паспорт с поставена в него банкнота от 20 евро, за да избегне по-нататъшните действия на полицейския екип и да продължи движението си с крайна дестинация Германия. Още в началото на проведения с него разговор станало ясно, че той е във видимо нетрезво състояние. Случаят незабавно бил докладван в оперативната дежурна част на областната дирекция и на място пристигнала дежурна оперативна група.

При тестването на водача с дрегер, уредът отчел високо съдържание на алкохол в издишания от него въздух. След отказ да даде кръвна проба за анализ мъжът бил задържан за срок до 24 часа. Паспортът ведно с намиращата се в него банкнота са иззети като веществени доказателства.

По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под надзора на съответните прокуратури.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари