Арестуваха още две българки в Турция

0
В колата на младите престъпнички са открити 44 килограма хероин
В колата на младите престъпнички са открити 44 килограма хероин Снимка: Ройтерс / Архив

Турските власти арестуваха две българки.

Жените, които са на възраст 22 и 36 години, са с инициали В.Д.В. и Д.Н.И. те са закопчани, след като в автомобила, с който пътували, били намерени 44 килограма хероин. Това съобщи турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, предаде БЛИЦ.

Нашенките имат досиета за търговия с наркотици. Истанбулските униформени работили съвместно със силите за борба с наркотрафика на българската полиция. Те получили информация, че двете често влизат в Турция, а сега планират да пренесат в България наркотици.

Униформените предприели действия, след като установили миналата седмица, че заподозрените се намират в Чорлу, окръг Текирдаг. 

При последвали действия полицейските екипи са извършили обиски на адреси, използвани от двете българки. Задържани са още 16 души и са иззети девет килограма скънк (вид наркотик), един пистолет и боеприпаси.

При показанията си пред следствените органи българките признали, че са пренасяли дрога, защото имали нужда от пари. За услугата се били договорили за заплащане от хиляда евро.

По решение на съда двете жени са в ареста.

Припомняме, че преди време турските власти арестуваха и други две българки – Мира Яшар и майка й за тероризъм. По-късно обаче обвиненията им паднаха и те бяха пуснати на свобода, но Мира трябва всяка седмица да се разписва пред турските униформени.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари