Арестуваха над 1800 мъже за сключване на бракове с непълнолетни момичета в Индия

2
Тези бракове са основната причина за бременността в детска възраст водеща до високата смъртност на майки и деца
Тези бракове са основната причина за бременността в детска възраст водеща до високата смъртност на майки и деца

Тези бракове са основната причина за бременността в детска възраст водеща до високата смъртност на майки и деца

Полицията в Асам арестува над 1800 мъже за организиране или сключване на бракове с непълнолетни момичета, каза ръководителят на регионалното правителство, цитиран от Ройтерс и БТА.

Арестите са започнали снощи, като някои от задържаните са помагали с регистрирането на уредените бракове в храмове и джамии, каза Химанта Бисва Сарма. "Браковете с деца са основната причина за бременността в детска възраст, което, от своя страна, е свързано с високата смъртност на майки и деца", допълни той.

Сключването на брак с хора под 18-годишна възраст е нелегален в Индия, но законът често се пренебрегва от широката общественост. ООН преценява, че Индия е държавата с най-висок брой деца булки в света, наброявайки 223 милиона. Близо 1,5 милиона непълнолетни момичета се омъжват всяка година в страната, пише Фонда на ООН за подпомагане на децата (УНИЦЕФ) в доклад от 2020 г.

Сарма уточнява, че за това престъпление срещу човечеството, са арестувани много мъже и общности, изповядващи много религии. Правителството в Асам е включило в регистъра си 4004 случая, свързани с детски бракове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари