Арестуваха кметския син Иван Белишки, който запали руското знаме в центъра на София

1
В момента той е в ареста в Кюстендил по обвинения за нанасяне на лека телесна повреда на полицаи, съобщи баща му Никола Белишки
В момента той е в ареста в Кюстендил по обвинения за нанасяне на лека телесна повреда на полицаи, съобщи баща му Никола Белишки Снимка: Скрийншот: Иван Белишки, Фейсбук

В момента Иван Белишки е в ареста в Кюстендил по обвинения за нанасяне на лека телесна повреда на полицаи, съобщи баща му Никола Белишки

Кадри от ареста на сина си Иван в Кюстендилско разпространи тази вечер кметът на Панагюрище Никола Белишки. Младият мъж се прочу с демонстративното запалване на руското знаме в центъра на София и с привързаността си към украинския националистически батальон "Азов".

Пред "24часа" панагюрският кмет обясни, че синът му е бил арестуван в кюстендилско село на 26 април от трима цивилни полицаи по анонимен сигнал. Те не са представили заповед за ареста и са заявили, че той е по неотложност.

Към момента на ареста Иван Белишки е бил на гости със съпругата си Габриела на нейни близки в кюстендилското село. Именно тя е заснела задържавето му. На кадрите се вижда как двама цивилни полицаи натискат главата му в асфалта, като го държат за врата и го натискат с телата си. Поред близките му е съществувала реална опасност 22-годишния мъж да умре от задушаване.

В момента Иван Белишки е в ареста в Кюстендил по обвинения за нанасяне на лека телесна повреда на полицаи, съобщи баща му Никола Белишки.

След като през март запали руското знаме, младият мъж заяви: "Заставам зад тези си действия. Този акт беше насочен само и единствено срещу руската агресия", припомни Dir.bg.

Иван Белишки казва, че не се страхува от действията си независимо, че преди година вече е имал сблъсък с полицията. Тогава при спецакция в жилището му са иззети незаконно притежавани оръжия, боеприпаси и старинни монети. Не иска и всяка една негова постъпка да се асоциира с баща му, който е кмет на Панагюрище.

Скрийншот: Иван Белишки, Фейсбук

"Плашеха ме с Кадиров, с Бойко Рашков, с Путин и с баба Яга. Моите постъпки не са като син на кмет, а като лично мое дел", изтъкна той.

Иван Белишки няколко пъти е бил в Украйна, става ясно от негови публикации и снимки във Фейсбук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Нели КОЛЕВА
    Този млад човек е на 22 год.,а има "забележителна" биография-арестуван за незаконно притежаване на оръжия,боеприпаси,старинни монети. Мисля, че го арестуваха и след самокатастрофа-беше избягал от мястото. Уважавам полит.възгледи на всеки, но след горенето на знаме трябва ли да очакваме горене на книги,картини? Снимката в униформа и каска, емблемата на ръкава ми говори много по-вече от думите му.Хвалеше се, че е бил в У.на 1 хуманитарна и няколко "други'' мисии. Какви ли са били ? Явно са "тайна".
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари