Арестуваха Иво Ториното при мащабна спецакция

0

Задържаха дясната ръка на Златко Баретата – Иво Ториното, при мащабна спецакция в София, съобщи за Нова телевизия говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова. Има заповед за задържането му за 24 часа, отведен е в Шесто РПУ за разпит.

Акцията се провежда в столичните квартали „Бояна”,„Драгалевци” и „Симеоново" и е насочена срещу кортежите на луксозни автомобили. Подобни мерки бяха анонсирани преди време от ръководството на МВР и главния прокурор.

Припомняме, че името на Иво Ториното бе замесено в инцидента на Околовръстното шосе, при който негови охранители биха мъж и жена заради забележка с клаксон на пътя.

Ивайло Борисов е подсъдим за убийство и за трафик на наркотични вещества. Той е бил задържан на 16 февруари 2013 г., като няколко месеца по-късно постоянната мярка за неотклонение "Задържане под стража" е сменена с по-лека.

Побоят провокира главния прокурор Сотир Цацаров да поиска спешни мерки от МВР. Той свика среща с главния секретар и директора на ГД „Охранителна полиция“ за вземане на незабавни мерки за осъществяване на засилен контрол за опазване на обществения ред и осъществяването на охранителната дейност.

Инцидентът на Околовръстното шосе в София е поразяващ със своята наглост и съзнание за тотално несъобразяване със законите и обществения ред. Разпоредили сме контролна проверка, която трябва да установи спазва ли се законът по отношение на носене и притежаване на огнестрелни оръжия. Втората проверка касае търговците, осъществяващи дейност по Закона за частната охранителна дейност. Ще бъде осъществена проверка и на всички огнестрелни служебни оръжия, които охранителните фирми притежават", обясни Цацаров.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари