Арестуваха фермер за сексуално насилие и трудова експлоатация на работници

2
57-годишният мъж е привлечен като обвиняем за четири престъпления
57-годишният мъж е привлечен като обвиняем за четири престъпления

57-годишният мъж е привлечен като обвиняем за четири престъпления

Собственик на кравеферма от Долни Дъбник е задържан за трудово и сексуално експлоатиране на работниците си, чрез заплахи и насилие. Това съобщават от полицията.

Полицейските служители установили, че работниците две жени на 31 години и мъж на 33 години работят без трудови договори.

На 57-годишния фермер е съставен акт за нарушението. Проверката показала, че тримата работници се трудят и живеят в бедност и социална изолация и са обект на сексуална експлоатация.

Те са настанени в кризисен център за пострадали от насилие.

На 5 април служители от РУ - Долни Дъбник и специализирани тактически действия при ОДМВР – Плевен са извършили претърсване в дома на 57 годишния мъж в Долни Дъбник.

Намерени и конфискувани са документи, 33 500 лева и 300 литра спиртна течност, с мирис на ракия.

За наличието на акцизни стоки е уведомена агенция „Митници“. 57-годишният първоначално е задържан за срок до 24 часа.

Привлечен е като обвиняем за четири престъпления - за противозаконно присвояване на парична сума в размер на 11 914, 85 лв. - социалната пенсия на една от потърпевшите; престъпление за сексуално насилие, чрез използване на сила и заплаха с човек от същия пол; и още две престъпления - опит за сексуално насилие над две жени със сила и заплаха.

На 6 април 2023 година с решение на Плевенски районен съд му е наложен постоянен арест. Работата по случая продължава под ръководството и надзора на наблюдаващия прокурор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    джони
    Бг работодател, хем ти дава работа, хем та мандръса, хем не ти плаща, че ще се чудиш кво да правиш с парите. Да еба и педерастите мръсни.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари