Арестуваха един от най-издирваните румънци от Интерпол

0
Грегориан Биволару беше арестуван в Париж заедно с 40 членове на международна тантрическа йога секта
Грегориан Биволару беше арестуван в Париж заедно с 40 членове на международна тантрическа йога секта

Грегориан Биволару беше арестуван в Париж заедно с 40 членове на международна тантрическа йога секта

71-годишният румънец Грегориан Биволару беше арестуван в Париж заедно с 40 членове на международна тантрическа йога секта. Той е обвинен в трафик на хора, изнасилване и създаване на организирана престъпна група, съобщава Диджи24.

Грегориан Биволару е използвал международната си йога мрежа Атман Йога (Atman Yoga), за да вербува млади жени, да ги изолира в дома си в предградията на фреската столица, а след това да ги експлоатира сексуално.

По време на ареста в дома му са открити 26 жени в условия на "изолация и лоша хигиена".

Първите оплаквания за престъпленията, извършени от Биволару, са направени през юли 2022 г. от 12 бивши последователи. Те се обръщат към институцията, която управлява религиозните отклонения във Франция. След това Централната служба за борба с насилието срещу хора, по-специално нейното подразделение за помощ и намеса по въпроса за религиозни отклонения (Cellule d'assistance et d'intervention en matière de dérives sectaires) извършва разследване.

През юли тази година, след няколко подадени жалби прокуратурата в Париж също започна разследване. Множество жени от различни националности обявиха, че са станали жертва на дейността на организацията и нейния лидер Грегориан Биволару.

Гуру Биволару, основателят на MISA - Движението за духовна интеграция в абсолюта (1990 г.), което по-късно става Атман йога, беше осъден през 2013 г. в Румъния на шест години затвор за сексуални отношения с непълнолетно лице. Той беше освободен условно през 2017 г. Оттогава не се е появявал публично.

Биволару беше издирван и от финландските власти заради обвинения в трафик на хора и сексуално насилие. В списъка на Интерпол той беше сред "най-търсените".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари