Арестуваха брутален екзекутор, издирван от 8 години

2
Ксавие Дюпон дьо Лигон е заподозрян, че е застрелял семейството си и ги е погребал под терасата на тяхната елегантна градска къща в западния град Нант
Ксавие Дюпон дьо Лигон е заподозрян, че е застрелял семейството си и ги е погребал под терасата на тяхната елегантна градска къща в западния град Нант

Французин беше арестуван в Шотландия, осем години след изчезването му без следа след убийството на съпругата му и четири деца.

Ксавие Дюпон дьо Лигон беше обект на международна заповед за арест за убийствата от 2011 г. в мистерия, преселила Франция.

Аристократичният бизнесмен е бил задържан на летището в Глазгоу в петък, където пристигнал с полет от Париж, сочат два френски източника, близки до разследването, предава Канал 3.

Източниците потвърдиха, че има съвпадение на пръстови отпечатъци, но сега се провежда ДНК анализ, за да има "пълна сигурност" ,че е задържан издирваният.

Друг източник заяви, че Ксавие дьо Лигон пътувал с откраднат френски паспорт и вероятно е прекарал част от времето си в бягство във Великобритания.

58-годишният е заподозрян, че е застрелял семейството си и ги е погребал под терасата на тяхната елегантна градска къща в западния град Нант.

Телата им са намерени три седмици след убийствата, през което време Ксавие дьо Лигон съобщава в училището на децата си, че той се премества на работа в Австралия.

Също така се твърди, че той казал на свои приятели, че е таен агент на САЩ, който е бил поставен в програмата за защита на свидетели.

По оценка на френската прокуратура той е избил всичките си жертви в хода на "методична екзекуция", застрелвайки всяка от тях в главата с по два изстрела почти от упор, преди да ги погребе.

Смята се, че ги е посипал с негасена вар и ги е увил в чаршафи, преди да ги зарови под бетон.

По-рано в петък полицаи засекли заподозрения на летището на френската столица "Шарл де Гол", но нямало достатъчно време, за да го заловят, поради което сигнализирали британската полиция, която потвърди, че е извършен арест.

Французинът остава в ареста във връзка с европейската заповед за арест, издадена от френските власти, заяви говорител на полицията в Шотландия.

Според вестник "Либерасион" издирваният си е направил пластична операция, за да промени външността си. 

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Жена се кара на мъжа си:
- Спри да пиеш и да лазиш, че детето гледа от тебе и трета година не може да проходи.

Харесай Дунавмост във Фейсбук