Арестът на съдията в Русе е постановка?

1
Свидетел твърди, че магистратът е станал жертва на постановка
Свидетел твърди, че магистратът е станал жертва на постановка Видео: Нова телевизия

Нова версия за ареста на съдията в Русе.

Свидетел твърди, че магистратът, който беше задържан с подкуп, може да е станал жертва на постановка, съобщава "Нова телевизия". Въпросът е дали изобщо съдията е взел нещо, тъй като плик с белязани пари не е открит.

Според непотвърдена официално информация Стефанов е искал между 500-1000 лева, за да оневини три непълнолетни момчета, които ограбили свой братовчед, като му взели 34 лева. Колегите от "Нова телевизия" се натъкват на свидетел на случката, който има коренно различна версия.

Навръх Свети Валентин съдия Николай Стефанов има среща не с жена си, а с известен адвокат в Русе - Свилен Стефанов. Адвокатът е човекът, който се оплаква в ДАНС, че е рекетиран. А причината за искания рушвет е гледано от Стефанов дело. Съдия Николай Стефанов е арестуван в събота, около 15 часа. Според прокуратурата той е взел подкуп, за да покрие дело. Парите обаче така и не са открити: "Няма реални доказателства, че човекът е взел пари. Всичко може да се говори, но реално пари не бяха открити в колата", твърди мъж, който е свидетел на разследващите. Неговата версия е, че адвокатът е натопил съдията, защото имал да му връща 500 лева, а не искал.

"Свилен е известен в града алкохолик - от 12-13 години. Всички го мразят, долно леке е, пропаднал човек. Никога не му стигат парите", пояснява свидетелят. Самият Свилен Стефанов заявява по телефона, че отказва да даде коментар. В канторатата му го няма. Кой от кого е взел подкуп ще стане ясно в съдебна зала.

Утре съдът в София решава дали да остани съдията в ареста, а в четвъртък се очаква главният прокурор да поиска от ВВС да го отстрани от длъжност.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари