Арестант малтретира и плаши с изнасилване съкилийника си в Благоевград

0
Проверка в следствения арест след самоубийството на Цветелин Цеков
Проверка в следствения арест след самоубийството на Цветелин Цеков

Проверка в следствения арест след самоубийството на Цветелин Цеков

В следствения арест в Благоевград е разпоредена вътрешна проверка във връзка със самоубийството на Цветелин Цеков, който държа за заложници семейството на годеницата си в село Вълково и рани тежко баща ѝ. Вътрешната проверка в следствения арест е разпоредена от директора на областната дирекция "Изпълнение на наказанията" комисар Милан Миланов.

Комисия ще разследва причините, довели до самоубийството на похитителя в санданското село Вълково Цветелин Цеков, срещу който бяха повдигнати четири обвинения, включително и опит за убийство. Той беше открит мъртъв в килията на следствения арест, обесен на решетката с връзки от маратонки, наличието на които е е сериозен пропуск, информира БНР.

Проверява се и друг инцидент с арестант, който е бил малтретиран и заплашван с изнасилване от съкилийника си. По правилник арестантите трябва да бъдат проверявани от служители на всеки 15 минути. Дали има допуснати сериозни нарушения ще проверява специална комисия, в състава на която са служители от Кюстендил. Ако се констатират сериозни пропуски или умишленост в действията на служителите в следствения арест, ще бъдат наложени дисциплинарни наказания, категоричен беше областният началник на ГДИН.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари