Апостола на свободата почетоха малчуганите в "Слънце" и "Синчец"

4

Апостола на свободата почетоха в детски градини "Слънце" и "Синчец"

Знакова седмица за децата и учителите от две русенски детски градини – „Слънце“ и „Синчец“, премина с палитра от дейности, свързани с живота и делото на Апостола на свободата Васил Левски.

Лъвски скок“, „Ние помним твоите завети, Левски!“, „Героите на България“, „Поклон пред теб, Апостоле“, „Ти си ни нужен и днес!” са част от проявите в ДГ “Слънце”, в които децата имаха възможност да придобият знания и умения по всички образователни направления.

В ДГ „Синчец“ в кв. „Средна кула“ беше представен рецитал на децата от подготвителна група „Лъвчета“ на тема „С Левски в сърцето“.

Всички дейности в седмицата на Левски са по проект „Градим знания за Русе и България“ и се осъществяват и финансират по програма „Знание и растеж“ на Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“ в партньорство с Народно читалище „Христо Ботев 1908“ – Русе и Регионален клон „Ангел Кънчев“ към Национално дружество „Традиция“.

За целта децата от подготвителните групи се включиха в иновативни уроци по родолюбие и чрез средствата на информационните технологии се представиха живота и дейността на Апостола. Благодарение на специални дидактични средства децата имаха възможност да затвърдят знанията си за националния герой.

Атмосферата, в която се обучават и творят децата, също допринесе за емоционалното въздействие на личността на Левски като светъл пример за подражание.

Дейностите се осъществиха при спазване на всички противоепидемични мерки и разпоредби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари