АПИ остави над 2000 души без достъп до главен път

0
Членът на управителния съвет на АПИ инж. Иван Досев заяви пред хората, че протестът им е много закъснял
Членът на управителния съвет на АПИ инж. Иван Досев заяви пред хората, че протестът им е много закъснял Видео: Bulgaria ON AIR

Членът на управителния съвет на АПИ инж. Иван Досев заяви пред хората, че протестът им е много закъснял

Скандално решение на Агенция „Пътна инфраструктура“ остави над 2000 души без пряк достъп до главен път. Жителите на село Скравена, община Ботевград, излязоха на протест срещу премахването на пътния възел, свързващ селото и вилната зона с главния път, който се строи в момента, предава Bulgaria ON AIR.

Първоначалният проект на АПИ предвижда свързващи кръгови кръстовища при всички населени места по дължината на отсечката Ботевград – Мездра. След поправка на проекта обаче кръговите кръстовища са заменени с пътен възел – детелина, като този при село Скравена е премахнат.

Скандалното решение на пътната агенция лишава над 2000 жители на селото и вилната зона от пряк достъп до главния път, нанасяйки щети в икономически и социален план.

Членът на управителния съвет на АПИ инж. Иван Досев заяви пред хората, че протестът им е много закъснял. Имало е две обществени обсъждания преди около пет години и тогава е възприет вариант, пътният възел да бъде на Чуклето.

„Свързаност със скоростния път има, пътният възел е на 1000 метра от табелата на Скравена, заяви Досев.

Според протестиращите обаче пътният възел в местността Чуклето не е удобен не само за жителите на селото и вилата зона, но и за туристите, които посещават манастира „Св. Николай Чудотворец”. Хората обявиха, че ако не се стигне до вариант за възел между вилната зона и селото, те ще продължат с протестите си.

Село Скравена е единственото населено място по дължината на скоростния път, към което проектът не предвижда директно отклонение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари