АПИ е платила над 1 200 000 лева за местене на конуси по пътя София - Перник

2
Контрапредложение: аз бих ги редил за 1500 лв/час и ще връщам по 300 лв. в касичката на ГЕРБ. Сам си поемам бензина, закуската и обяда
Контрапредложение: аз бих ги редил за 1500 лв/час и ще връщам по 300 лв. в касичката на ГЕРБ. Сам си поемам бензина, закуската и обяда

Контрапредложение: аз бих ги редил за 1500 лв/час и ще връщам по 300 лв. в касичката на ГЕРБ. Сам си поемам бензина, закуската и обяда. Пак съм под офертата на Pavel Pavlov и всички би трябвало да са доволни...

Асен Генов

От 1 юли 2019 до 1 юли 2021 са платени 1 225 306лв за 4 км отсечка за слагане на конуси.

Сега внимание!

2-ма души с една камионетка ги нареждат тия конуси петък по обяд за около 30мин (това е с почивките за лафче на всеки 10 конуса) и вечерта за 30мин ги събират.

В неделя упражнението се повтаря.

Демек за 2 години имаме 192 работни часа.

Като разделим 1 225 306лв на 192 работни часа, получаваме 6381лв на час!

Демек по 3190лв на човек на час.

И за да видите кой е Павел Ларжа, ще се жертвам да спестя едни пари на столичани и от утре съм готов да редя и прибирам конусите по тоя път само срещу 2000 лв на час.

Не ми благодарете, за вас го правя.

Хубав ден!

P.S.

Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova тагвам ви на предложение, което не можете да откажете. (От тия 2000лв на час, връщам 500 в касичката на герб, не се притеснявайте).

Павел Павлов

Агенция „Пътна инфраструктура“ е платила 1.225 милиона лева за две години за преместването на конусите на пътя София – Перник около Владая и село Драгичево, съобщи общинският съветник в София от „Демократична България“ Симеон Ставрев.

Конусите се местят за т.нар. реверсивно движение в двете зони, където движението се осъществява в едно платно. Така се осигуряват две ленти за движение в по-натоварената посока – в петък и вечер в посока Перник и в неделя и сутрин в посока София. Общата дължина на отсечките е около 4 км.

В официален отговор на АПИ става ясно, че за периода от 1 юли 2019 г. до 1 юли 2021 г. е платила общо 1 225 306 лева.

„Това натоварване значително ще намалее при довършване на Софийския околовръстен път в участъка между “Люлин” и “Бъкстон”, защото преминаването от пътен възел “Перник” на автомагистрала „Струма“ до южна София ще е по-бързо по магистрала „Струма“ и после по разширеното околовръстно“, коментира Ставрев.

Според него дори да няма пари за целия участък АПИ могат да го разделят на 2 части - от кръговото при „Люлин“ до отбивката за „Горна баня“ и от „Горна баня“ до бул. „България“ и да започнат с първия участък.

„Това няма да натовари толкова държавния бюджет, но ще реши поне половината от проблема - задръстванията от „Овча купел“ и „Горна баня“ в северна посока. АПИ трябва да намерят работещо решение за пътния възел при края на АМ „Люлин“ и СОП, за да не се образуват задръствания на кръговото, където ще се събират едновременно два шестлентови пътя“, коментира той.

Общинският съветник от „Демократична България“ смята, че Столична община трябва да реши проблема с връзките на Северната скоростна тангента със северните квартали на града, за да може околовръстното шосе да развие потенциала си - да вади трафика от града. Ставрев коментира, че булевардите Източна тангента, Илиянци и Рожен (нов) трябва да стигнат до СОП възможно най-скоро.

„Вместо да строи базовата инфраструктура, АПИ се занимава да дава пари за местене на колчета. И то не малко пари. А Йорданка Фандъкова вместо да изпълнява обещанията си за градските булеварди - преписва едни числа от бюджет в бюджет и само обещава, но не изпълнява обещанията“, коментира Симеон Ставрев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари