Апаши крадат коне и ги продават на цех за месо

0
онете обаче имали чипове и собственикът следял в реално време къде се намират
онете обаче имали чипове и собственикът следял в реално време къде се намират

Двама апаши от Чепеларе застават пред съда в Смолян, след като откраднаха няколко коня и ги продадоха на месопреработвателен цех в пловдивско село, съобщава „Марица“.

Замфир С. и Щилян Ш. са от Чепеларе. И двамата са дървосекачи. На 24 октомври миналата година те си набелязали свободно пасящи коне в местността „Райковски ливади“ в Пампорово. Наели си камион и с въжета вързали два от конете и ги натоварили в него. След това откарали животните в месопреработвателен цех в Радиново, Пловдивско. За месото на двете животни взели 1500 лв. Конете обаче имали чипове и собственикът следял в реално време къде се намират. Така установил, че са в кланицата, обадил се, че са негови, и ги спасил от заколение.

Двамата дървосекачи обаче не спрели до тук. Те задигнали още два коня по същия начин, но били спипани с камиона на главния път Смолян – Пловдив в село Хвойна. На място дошъл собственикът на конете Костадин Манджуков от фирма „Петро Г“ и си разпознал животните. Сега двамата конекрадци ще бъдат съдени в Районния съд в Смолян.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари