Антоний Гълъбов: Политическата криза е между гражданите и политиците

0
Политологът прогнозира, че ДБ и ПП няма да се явят заедно на изборите
Политологът прогнозира, че ДБ и ПП няма да се явят заедно на изборите Снимка: БГНЕС

Политологът прогнозира, че ДБ и ПП няма да се явят заедно на изборите

„Политическата криза не е между лидерите и отделните партии. Политическата криза е толкова дълбока и разрушителна, защото е между гражданите и политиците. Имаме изключително ниски равнища на доверие, тежко, дълбоко усещане за неудовлетворение, което отчасти граничи с отвращение. Огромният въпрос до изборите е – как ще се държат политическите партии, дали ще се опитат да мобилизират само собствените си избиратели или ще положат усилие повече български граждани да отидат до урните?“, това заяви в интервю за БНР политологът доцент Антоний Гълъбов.

Той смята, че българите в момента са притеснени от предстоящата зима и не се интересуват от политика.

Гражданите все още не са избиратели. Те, може би, ще станат избиратели в последните дни на кампанията, което ще бъде лош резултат, защото ще означава още по-ниска избирателна активност“, обясни още доцент Гълъбов.

Политологът допълни, че българското общество е дълбоко фрагментирано, което означава, че и политическото представителство не може да бъде хомогенно.

„Единственият възможен вариант, който би могъл да бъде работещ, е следващото НС да постигне съгласие около една управленска програма. Тоест - да имаме едно програмно управление, което не се опитва да завладее всички институции на държавата, а да се опита да формулира ясни цели около които да постигне политическо съгласие. За съжаление, не виждам податки в тази насока“, коментира още доцент Антоний Гълъбов.

Той допълни, че ГЕРБ остава най-голямата политическа сила в България и вероятно тя ще бъде първа политическа сила на изборите на 2 октомври. Антоний Гълъбов прогнозира, че ДБ и ПП няма да се явят заедно на изборите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари