Антоанета Цонева: ЦИК направи заговор срещу демокрацията в България

4
По думите ѝ ЦИК "санира политически сценарии"
По думите ѝ ЦИК "санира политически сценарии" Снимка: БНТ

По думите ѝ ЦИК "санира политически сценарии"

Този вот на недоверие няма да бъде успешен, особено по отношение на отбрана и сигурност, заяви Антоанета Цонева от ПП-ДБ в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ. Право на опозицията е да използва този инструмент, коментира тя.

"Тази политика, в тази сфера, консенсусът за нея по отношение на управляващите и мнозинството, което е в парламента, е толкова силно, че не би могло да има пробив".

Според Антоанета Цонева е, че членовете на ЦИК, които участваха във вземане на решението да се гласува само с хартиени бюлетини, трябва да подадат оставки.

"Този резултат, който имаме на над 500 000 недействителни бюлетини е чудовищно число и означава, че гласовете на над половин милион души не са участвали в разпределението на общинските съвети. Машината не дава да се възпроизведе такъв недействителен глас", каза Цонева.

Тя обясни, че ролята на ЦИК е да охранява изборния процес и правата на гражданите. По думите ѝ ЦИК "санира политически сценарии".

"Това беше атентат срещу изборния процес. ЦИК направи нещо, което исторически ще бъде оценявано като един от най-големите заговори срещу демокрацията в България", коментира Цонева.

Тя отбеляза като важно в работата на правителството, че следва ясна посока - еврозоната, Шенген и бюджетния дефицит.

"Големите теми, начинът, по който се гласуват законите, които са важни, като Планът за възстановяване и устойчивост, показват, че посоката е вярна. Винаги трябва да настоява за по-високо темпо и ефективност", каза тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари