Антоанета Стефанова се класира на седмо място на европейското първенство по блиц за жени

1
Тя събра 9 точки, с които се класира най-напред от българския отбор
Тя събра 9 точки, с които се класира най-напред от българския отбор Снимка: БТА

Тя събра 9 точки, с които се класира най-напред от българския отбор

Гросмайстор Антоанета Стефанова се класира на седмо място на европейското първенство по блиц за жени в Монте Карло, предаде БТА.

Бившата световна шампионка в класическия и в ускорения шахмат събра 9 точки, с които се класира най-напред от българските представителки в 13-кръговата надпревара.

Нургюл Салимова остана 25-а в крайното класиране със 7,5 точки, а със 7 Белослава Кръстева се нареди 39-а. Виктория Радева 49-а с 6,5 точки.

Шампионка с 10 точки е Александра Костенюк. Рускинята, която играе за Швейцария, триумфира с европейската титла в блица за четвърти път в кариерата си.

Със същия резултат от 10 точки на второ място е Сарасадат Хадемалшариех от Испания, а трета е Бела Хотенашвили от Грузия.

До деветия кръг Стефанова и Салимова бяха в топ 5 на класирането, но не успяха да запазят позициите си в последните четири кръга. В 11-ия кръг двете дори се срещнаха помежду си, като победата бе за Антоанета Стефанова.

Европейският шампионат за жени в Монте Карло продължава и през уикенда, когато ще се проведе турнирът по ускорен шахмат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари