Анка Михайлова, пребила осиновеното си дете, остава в ареста

0
Детето остава в тежко състояние
Детето остава в тежко състояние Снимка: БТА

За това престъпление се предвижда наказание "лишаване от свобода" в размер от три до 15 години

Пловдивският окръжен съд остави в ареста Анка Михайлова, обвинена в причиняване на тежка телесна повреда в условията на домашно насилие на малолетната си дъщеря на 1 г. и 10 месеца. Магистратите потвърдиха определението на Районния съд в Пловдив, с което спрямо нея е взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", предаде БТА.

Жената, която е осиновителка на детето, бе арестувана на 24 септември, след като лекари от УМБАЛ "Св. Георги" в областния град сигнализират в полицията, че при тях е постъпило дете, за което има съмнение за домашно насилие. То е било в безсъзнание, с множество травматични увреждания - синини с различна давност, следи от ухапвания, черепно-мозъчна травма, разкъсване на бял дроб. Към момента няма подобрение на състоянието му.

Пловдивският окръжен съд сподели извода на първоинстанционния съд, че от събраните доказателства може да се формира обосновано подозрение, че Михайлова е причинила тежките телесни повреди на детето. Според магистратите има реална опасност тя да извърши друго престъпление при мярка, различна от задържане под стража. Съдът намери още, че е налице и реална опасност от укриване, тъй като от данните по делото става известно, че жената, която е от Пловдив, контактува с лица, които живеят извън страната и може да се възползва от това.

За това престъпление се предвижда наказание "лишаване от свобода" в размер от три до 15 години. Определението на Окръжния съд в Пловдив е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари