Англичаните ги мързи да работят на полето, а други им били виновни

0
Решението на британците да напуснат ЕС е голяма грешка
Решението на британците да напуснат ЕС е голяма грешка

Собственикът на най-известната езикова школа във Велико Търново Колин Уилямс се връща да преподава в Кеймбридж, след като гласува против излизането от Евросъюза.

"Ние със съпругата ми сме прекарали в България повече от 1/4 от живота си. Бизнесът тук е успешен, но няма възможност за особено развитие във Велико Търново, защото този град е малък. Или трябва да реша да правя едно и също цял живот и да останем тук, или да опитам да направя нещо ново. Сега съм на 43 г., когато стана на 50, ще бъде много по-трудно да сменя работата и живота си. Имам нова работа в университета на Кеймбридж, която трябва да започна от 18 юли", казва той пред "24 часа".

Според него решението на британците да напуснат ЕС е голяма грешка.

"Аз и жена ми гласувахме да останем в ЕС. Това си има предимства особено за такива като нас, които са решили, че могат да построят дом и семейство другаде. Здравеопазването, социалните политики са уеднаквени. Мисля, че ще бъде доста трудно сега за обществото в Англия, защото никой не знае какво ще се случва занапред. Много хора съжаляват, че са гласували за напускане. Политиците, които водиха кампанията за излизане от ЕС, подадоха оставки, което е много вредно. Сега ще има нов премиер, в опозиционните партии е голям хаос. Няма лидер в страната и ще бъде трудно", казва Уилямс.

Той смята, че в Шотландия ще има втори референдум за независимост на страната.

"Шотландия има нова причина, за да гласува, обаче икономиката сега е по-зле, отколкото преди. Цената на петрола в Северно море е паднала. Може би икономически ще бъде по-трудно, ако те са независими, дори ако са в ЕС. Но не е въпросът в икономиката, а как се чувстват хората. Ако те се чувстват като част от страната, ще гласуват пак да останат във Великобритания. Мисля, че сега те имат повече различия от другите британци", отбелязва Уилямс.

Според него обаче дори да изгонят хората от други страни, които работят на полето, британците няма да се захванат с тази работа.

"Мисля, че много от тази работа, която българи, румънци или други от Източна Европа вършат, никой не иска да я върши. Във Великобритания си намират извинение с обяснението - нямаме работа, защото ги има имигрантите. Това е глупост. Те нямат желание да работят на полето и да събират плодове. Много е лесно да обвиняват друг за проблемите си", коментира той.

Уилямс признава, че в родината му всеки казвал "благодаря" и "извинете" и когато дошъл в София преди години, се изненадал от грубите сервитьори. После разбрал, че българите са добри хора, проблемът бил в различната култура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари