Ангел Русев и Дениз Данев са в Топ 10 на най-добрите русенски спортисти за 2022 година

2
За първи път в голямата русенска десетка попадна Дениз Данев, който се класира на четвърто място на Европейското първенство по вдигане на тежести в Тирана
За първи път в голямата русенска десетка попадна Дениз Данев, който се класира на четвърто място на Европейското първенство по вдигане на тежести в Тирана Снимка: ТСК - Русе

За първи път в голямата русенска десетка попадна Дениз Данев, който се класира на четвърто място на Европейското първенство по вдигане на тежести в Тирана

Двама състезатели на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе попаднаха в Топ 10 на най-добрите русенски спортисти за 2022 година. Те бяха отличени на церемония, организирана от Община Русе и вестник „Утро“, препълнила Голямата зала на Доходното здание. Подреждането в класацията беше направено с гласуване от спортните журналисти в Русе.

За първи път в голямата русенска десетка попадна Дениз Данев, който се класира на четвърто място на Европейското първенство по вдигане на тежести в Тирана. Той се нареди на девето място в класирането за Най-добър спортист на Русе. Втори за втора поредна година остана двукратният европейски шампион Ангел Русев, който отстъпи отново пред шампионката в бокса Севда Асенова, която стана за трети път носител на наградата „Най-добър спортист на Русе“, съобщиха от ТСК - Русе.

Отличията бяха връчени от кмета на Русе Пенчо Милков, който изрази благодарност не само към положения от всички спортисти труд през изминалата година и факта, че те са прославили с постиженията си името на Русе и България, но и на техните треньори, и хората, които подпомагат финансово подготовката на състезателите. „Русенската десетка на спортистите винаги е била особено силна, но тази година тя е особено впечатляваща, тъй като в нея попаднаха имена познати вече на целия свят със своите постижения“, каза главният редактор на вестник „Утро“ Младен Любенов.

Награди бяха връчени още за отбор на годината, най-добър треньор и най-добър приложник. Специални отличия имаше за деца с увреждания спечелили призови места на състезание по адаптирано плуване. Отличените спортисти получиха плакети и грамоти. По време на церемонията бяха направени демонстрации от различни спортни клубове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари