Ангел Кънев ли е заплашваният прокурор?

1
Магистратът е работил по знакови дела на братя Бобокови, Миню Стайков и Васил Божков
Магистратът е работил по знакови дела на братя Бобокови, Миню Стайков и Васил Божков Снимка: БГНЕС

Магистратът е работил по знакови дела на братя Бобокови, Миню Стайков и Васил Божков

Прокурорът от Специализираната прокуратура Ангел Кънев е обвинителят, обект на заплахи за живота, твърдят източници, цитирани от редица медии.

По-рано се разбра, че заплашваният е намерил запечатан плик в бюрото си, който съдържал куршум и изрезки от вестници с намеци за живота му. Намерени са и снимки на столична болница. Говорителят на главния прокурор Сийка Милева съобщи, че въпросният прокурор е имал здравословни проблеми и е бил чест пациент на болничното заведение.

От думите ѝ се разбра също, че магистратът е бил с охрана повече от година, но не стана ясно защо.

До Главна дирекция "Охрана" са били изпратени три доклада само от началото на годината. В тях се посочват данни, че прокурорът е следен, съобщи бТВ.

Ангел Кънев е работил по случаи от голям обществен и материален интерес като разследванията срещу братята Бобокови, Миню Стайков и Васил Божков. От 2020 г. той се движи с охрана.

Прокурор Кънев бе обект на проверка, след като стана ясно, че е купувал имоти от фирми, които са свързани с преки конкуренти на Миню Стайков. От държавното обвинение обаче обявиха, че Кънев не е познавал собствениците.

През август м.г. именно прокурор Кънев обяви, че Специализираната прокуратура отказа изслушване в парламентарната комисия, разследваща насилието над протестиращи през 2020 г. и използването на специални разузнавателни средства (СРС).

Поканата бе отправена от председателят ù адв. Николай Хаджигенов. Обяснението на магистрата тогава беше, че органите на съдебната власт не могат да участват в никакви форми на парламентарен контрол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Мунчо
    Точно този е клиент на мафията.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари