Андрей Цеков: Справихме се относително добре със снежната обстановка

0
Не мога да отрека трудностите основно в северна България
Не мога да отрека трудностите основно в северна България Снимка: БГНЕС / Архив

Не мога да отрека трудностите основно в северна България

Трябва да се въвеждат превантивни мерки за спиране на тежкотоварния трафик поне временно, за да се даде възможност да бъдат почистени пътните артерии, смята Андрей Цеков.

Справихме се относително добре. Тази оценка на преодоляването на снежната обстановка преди седмица направи в студиото на bTV регионалният министър Андрей Цеков, въпреки че хиляди домакинства останаха без ток, а голяма част от пътищата на България бе блокирана от снегове и непочистени пътища.

"Не мога да отрека трудностите основно в северна България - съчетание на обилен снеговалеж, силни ветрове, снегонавявания доведоха до затваряне на пътната мрежа в редица области. Основната цел, която трябва да си поставим е по-добре взаимодействие между редицата държавни органи, които отговарят за управлението на подобни кризи. За да изчистим пътищата е необходимо те да са относително сухи, да е спрял снега, и да са чисти от тежък трафик. Това означава, че трябва да се въвеждат превантивни мерки за спиране на тежкотоварния трафик поне временно, за да се даде възможност да бъдат почистени пътните артерии", смята министърът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Хаха
    Добре, че се стопли че да го разтопи. Иначе вие се справихте изключително неадекватно и некадърно както всяка година
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари