Андрей Райчев: Слави Трифонов заобиколи капан

0
ДПС се прилепи за тях и им помага, но това не е поискана помощ, а просто фактически оказана
ДПС се прилепи за тях и им помага, но това не е поискана помощ, а просто фактически оказана Видео: bTV

С отлагането на мажоритарния вот, "Има такъв народ" заобиколиха капан

С отлагането на мажоритарния вот станахме свидетели как „Има такъв народ“ заобиколиха капан, защото капанът е следният – айде да правим мажоритарни избори – това значи Трифонов да загуби всичките си съюзници, които има в момента, тъй като нито ДБ, нито БСП, нито „Мутри вън“ няма по никакъв повод да се съгласят с такова нещо. Това каза в следизборното студио социологът Андрей Райчев.

Това е трик да се разбие мнозинството и опит за подмяна на разправията, която в момента не е за мажоритаритарните избори и Трифонов това и казва – ние ще ние ще се явяваме на тези избори когато народът направи стабилен парламент. Този парламент не е стабилен. Те говорят за това, че или сега през юли ще правим избори, или наесен.

Има един фактор, който те не са предвидили . никой не предвиждаше ДПС да гласува за тях . представете си, че всъщност има два врага – ГЕРБ и ДПС. ДПС се прилепи за тях и им помага, но това не е поискана помощ, а просто фактически оказана. Мнозинство вече има, но то е абсолютно неочаквано – от четирите малки партии, като третата не е нито поканена, нито уговорена, нито имат някакви срещи, импровизира се в зала, но мнозинство има. 120 плюс, което прави политическата ситуация в страната друга- трите лидера на протестърските партии ще осъзнаят, че имат много повече сила благодарение на подкрепата на ДПС, отколкото са си мислили. Мисля, че това другата седмица ще даде нова политическа ситуация в страната“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари