Анатоли Станев: Достойнството и истинският патриотизъм не са често срещани през последните години

0
Нека си спомним за идеала на нашите предци и да го последваме с необходимия кураж и безкористност
Нека си спомним за идеала на нашите предци и да го последваме с необходимия кураж и безкористност Снимка: Областна администрация - Русе

Нека си спомним за идеала на нашите предци и да го последваме с необходимия кураж и безкористност

„137 години ни делят от онзи повратен момент, когато българският народ пое съдбините си изцяло в свои ръце и показа за пореден път, че покорството не може да е национална стратегия, както и че която и да е друга държава няма как да определя бъдещето ни. Този урок е особено ценен и днес, защото той ни показва значението на държавническата зрялост и политическата мъдрост, на желанието за просперитет и единение, на достойнството и истинския патриотизъм… Качества, за съжаление, не често срещани през последните години сред т.нар. „лидери“, но за сметка на това оставащи неразделна част от обществото“, с тези думи областният управител на Русе Анатоли Станев се обръща към жителите на региона по случай предстоящото отбелязване на 137-ата годишнина от Съединението на Източна Румелия с Княжество България, съобщиха от Областна Администрация - Русе.

Той ще участва и в утрешната церемония, която се организира от Община Русе и ще се проведе от 11:00 ч. пред Паметника на загиналите през Сръбско-българската война. Кметът Пенчо Милков и Анатоли Станев ще произнесат слова, като присъстващите ще имат възможността да чуят части от текста на Възванието на Българския таен централен революционен комитет за провъзгласяване на Съединението. В знак на признателност ще бъде строен почетен караул от русенския гарнизон, а Духовият оркестър ще изпълнява празнични маршове. Водещ на събитието ще бъде Венцислав Петков. По традиция честването ще завърши с поднасяне на венци и цветя.

„Нека си спомним за идеала на нашите предци и да го последваме с необходимия кураж и безкористност! Вечна памет за храбрите българи, които вградиха съдбите си в националния идеал!“, допълва още в обръщението си Станев. Той благодари на ръководството и екипа на Общината за организацията на събитието, като подчертава тяхната съществена роля за провеждането на мероприятия в сферата на културата и съхраняването на историческата памет.

Шести септември е обявен за официален празник на страната с решение на Народното събрание от 18 февруари 1998 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    Мунчо
    Някакъв некадърник плещи за патриотизъм.
  • 2
    4
    😎😎😎🙂
    Господин станев да ви платим бръснар
  • 6
    3
    Ivan23
    Ти дето се е*а майката на цялата областна управа трупала капацитет години за 3 месеца! Чакащ задачи от Разградският областен щото си нямал капацитет! Неграмотник!
  • 7
    2
    daskal
    Патриотизмът е последното убежище на негодника. Самюел Джонсън (англ.Samuel Johnson, 1709 — 1784)
  • 12
    1
    Калоян
    И ти за достойнство ще ми говориш... ц ц ц
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари